Frequently Asked Questions

 • Hoeveel leden kunnen er maximaal toetreden?

  In principe heeft iambusiness geen maximum. Het gaat om een effectief en werkbaar netwerk. Echter ligt onze doelstelling in Nederland op zo’n 1000-1500 leden, verspreid over 12 provincies. Niet alle bedrijven van Nederland zullen en kunnen dus lid worden van iambusiness. Zeker gezien de strenge ballotage.

 • Waarom is de ballotage zo streng?

  Een degelijke, (net)werkende maar ook gezellig business community valt of staat met actieve leden. Omdat het primaire doel van de iambusiness-community netwerken is, willen wij deze alleen toegankelijk maken voor leden die daar serieus en kwalitatief mee om gaan. Daarom is het belangrijk om erg voorzichtig te zijn en slechts na een zorgvuldige audit nieuwe leden te accepteren, waarbij met name de persoonlijke gegevens dienen te worden beschermd.

 • Waarom uitsluitend topkader management zoals DGA’s en beslissers in het bedrijfsleven? Als sales manager heb ik juist behoefte aan een groter netwerk..

  Dan kunt u beter de bedrijvengids openslaan. Beslissers willen uitsluitend met beslissers communiceren, dit kan via iambusiness. Uitsluitend een DGA, CEO en ander topkader management kan zich bij iambusiness aansluiten. Subkader en ander personeel kan zich niet bij iambusiness aansluiten. Als beslisser of ondernemer zult u bij iambusiness niet lastig gevallen worden door ‘halers’ (verkopers).

 • Hoe kan iambusiness uw onderneming aan een hogere omzet helpen?

  Als iambusiness member profiteert u optimaal van positieve, warme introducties. En nog veel belangrijker, het netwerk bestaat alleen maar uit personen die daadwerkelijk kunnen ‘handelen’.  Dus ‘dealt' u altijd met de juiste persoon. Dit scheelt tijd, het traject van de bekende verkooptrechter zal hierdoor vaak worden overgeslagen. Meer kwalitatieve afspraken betekent meer omzet. Dat weet iedere ondernemer.

 • Waarom moet een genomineerde alles invullen als men kan worden afgewezen?

  De genomineerde komt op de genomineerde lijst te staan met alle gegevens, omdat wij anders niet kunnen beoordelen of iemand daadwerkelijk in aanmerking komt. Omstandigheden kunnen echter veranderen. Voldoet een niet geaccepteerde genomineerde in een later stadium wel aan de eisen van de iambusiness community, dan kan de genomineerde altijd nog toetreden en is dan van harte welkom.

 • Wat kost het lidmaatschap en is het jaarlijks?

  Het lidmaatschap kost 1200 euro (excl. BTW). Het lidmaatschap wordt automatisch jaarlijks met één jaar verlengd en heeft een opzegtermijn van minimaal één maand.

 • Op basis waarvan wordt een lid geroyeerd?

  Als betreffende lid zich niet houdt aan de Algemene Voorwaarden en/of zich misdraagt tijdens events of via het platform. 

 • Waarom gebruikt iambusiness een beveiligde site?

  Uw gegevens zijn afgeschermd om te voorkomen dat u dagelijks lastig gevallen wordt door personen waar u geen zaken mee kunt of wilt doen. Zelfs binnen de community bent afgeschermd. U bepaalt geheel zelf met wie u zaken wilt doen.

 • Heb ik met mijn bedrijf veel concurrentie met andere branchegenoten binnen de community.

  Ieder bedrijf heeft Unique Selling Points. Aangezien wij een landelijk opererend netwerk zijn, bestaat er geen exclusiviteit voor leden. Wel kunt u als launching partner (sponsor) van iambusiness bepaalde posities claimen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

 • Hoe werkt de site precies en wat kan ik ermee?

  Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, kunt u volledig gebruik maken van de site als member. De site bied tal van mogelijkheden en dient als informatie- en communicatie platform.

 • Waarom moet ik een foto en logo toevoegen?

  Ieder lid binnen i am business is verplicht een persoonlijke foto en bedrijfslogo te plaatsen. i am business leden worden lid, omdat ze de intentie hebben hun zakelijk netwerk aan te bieden en te vergroten. Het is prettig om te zien met wie u zaken gaat doen. Tevens maakt het de community veel menselijker. U krijgt als iambusiness lid naast een professionele fotoshoot ook een pitch-video aangeboden. Deze kunt u natuurlijk direct gebruiken op uw eigen iambusiness-pagina, maar uiteraard ook voor al uw andere socialmedia en business-profielen.

 • Hoe kan iambusiness uw onderneming leads garanderen?

  De verschillende contactmomenten zullen drempelverlagend werken. Tijdens de events zullen ongedwongen gesprekken plaatsvinden en afspraken om wat dieper op de materie in te gaan, gemaakt worden.  Via het platform kunt u direct communiceren met andere leden die interessant kunnen zijn als prospect, maar ook als interessante businesspartner of leverancier. Daarnaast ‘matchen’ wij via een wetenschappelijk algoritme leden aan elkaar. Dit doen we vanuit het online platform. Als lid zult u dus regelmatig een bericht krijgen. Via de website, mail en sms dat u gekoppeld bent aan een beslisser die mogelijk interessant voor u zou kunnen zijn. Gebaseerd op uw profiel en kenmerken.

Contact

Bezoek en correspondentieadres:
Zwaardklamp 10, 1271 GK Huizen
Postbus 386
1270 AJ Huizen
Nederland
M info@iambusiness.nl